V Kentucky Fried Chicken vieme, že chute sú rôzne. Do fritézy sa u nás dostane len 100 % prírodné kuracie mäso, ktoré bolo predtým ručne naložené do marinády a obalené zmesou korenín podľa jednej z troch slávnych receptúr KFC.
Naše kuracie mäso je vždy čerstvé a pripravuje sa niekoľkokrát za deň ručne, priamo v našich reštauráciách. Kúsky mäsa sa marinujú a obaľujú v jednej z troch slávnych receptúr KFC, čerstvé sa vypražia a nakoniec putujú na regál, kde sa udržiavajú v teple, no nikdy tam nezostanú dlhšie ako 30 minút.
Welcome to the world of Harland Sanders – muž, ktorý priviedol na svet Kentucky Fried Chicken. Za svoj úspech vďačí vlastnému úsiliu a jeho životný príbeh, vášeň pre južanskú kuchyňu a originálna filozofia sú dodnes zdrojom inšpirácie. Vo vyše 125 krajinách sa dnes nachádza viac ako 20 000 reštaurácií KFC a na Slovensku ich nájdete hneď sedem.
V roku 1930 otvoril Harland Sanders čerpaciu stanicu v meste Corbin v americkom štáte Kentucky. Zostal však verný svojej vášni. Cestujúcich hostil tradičnou južanskou kuchyňou a jeho vyprážané kura už vtedy bolo hitom. Rýchlo sa rozkríklo, aký je nadaný kuchár. Nával zákazníkov bol čoraz väčší a Sanders preto hneď oproti otvoril reštauráciu so 142 miestami na sedenie. Budova reštaurácie Harland Sanders Cafe, z ktorej pochádza značka KFC, bola o 60 rokov neskôr vyhlásená za historickú pamiatku.
Guvernér štátu Kentucky vymenoval Sandersa v roku 1935 za čestného plukovníka za výnimočný prínos pre kentuckú kuchyňu.
Plukovník sa inšpiroval novým vynálezom - tlakovým hrncom - a vyvinul špeciálnu vysokotlakovú fritézu, ktorá sa dodnes používa vo všetkých reštauráciách KFC. Kuracie mäso v ňom varené zostáva zvnútra úžasne šťavnaté a zvonka chrumkavé.
V roku 1940 vymyslel jedinečnú zmes 11 byliniek a korenín s názvom Original Recipe®, vďaka ktorej má Kentucky Fried Chicken svoju neopakovateľnú chuť. Tento recept zostal dodnes nezmenený a tajný – a je ukrytý v trezore v Louisville.
V roku 1952 sa plukovník Sanders rozhodol, že sa o svoj podnikateľský nápad podelí: Cestoval naprieč krajinou, aby majiteľov reštaurácií presvedčil o kvalite svojho jedinečného receptu na kuracie mäso. Tak sa zrodil franchisingový systém KFC.
V rokoch 1964 až 1976 bolo v USA a Kanade už 600 reštaurácií KFC. Plukovník Sanders v tomto období veľa cestoval a navštevoval reštaurácie KFC po celom svete.
V roku 1980 sa mohol plukovník Sanders obzrieť za plnohodnotným a pestrým životom. Skonal vo veku 90 rokov.